БРОШУРА „МОЈА ПАЛИЛУЛА“
30.06.2011

Државне и локалне администрације свакодневно су на удару јавности. У медијима и у изјавама званичника, политичких опонената, присутан је негативни имиџ и мишљење о раду ових служби. Примењивати маркетинг у организацији локалне самоуправе, по речима проф.др Игора Новаковића, значи прихватити нови концепт размишљања, бити одговоран на свом радном месту, обављати свој посао или услугу на најбољи могући начин јер то очекује грађанин-корисник услуге. Ово је само део стратегије руководства наше Градске општине Палилула у Нишу, која се успешно примењује већ неколико година. Отвореност и транспарентност рада, сарадња и подршка свим категоријама грађанима, усвајање високих стандарда квалитета у раду Управе, успостављање 48-сатног инфо-сервиса, само је део пројеката који су на најбољи начин промовисали рад ове организације локалне самоуправе Града Ниша.

Један од издавачких пројеката, који је део ове стратегије изградње  „компаративног идентитета“ општине Палилула је и брошура „Моја Палилула“. У овој публикацији, која је штампана у више хиљада примерака, на 24 стране представљени су потенцијали и ресурси Палилуле. Након текста о територији, структури становништва и геостратешком положају општине Палилула, која има више од 90.000 становника, ово издање почиње уводником председника општине проф.др Игора Новаковића, а затим следе рубрике о инфраструктури, инвестицијама, пројектима, становништву, ресурсима, транспарентности.

 „Прошле су непуне три године од конституисања наше Скупштине у новом сазиву и избора новог руководства у Градској општини Палилула- каже у свом уводнику председник Новаковић. Бројни реализовани пројекти и позитивно пословање, инвестиције у индустријској зони Доње Међурово и могућност запошљавања, само су неки од успеха општине Палилула у протеклом периоду. Наше стратегије и усвојен стандард квалитета у раду Управе, као и подршка Града, само су олакшале и убрзале одлуку потенцијалних инвеститора и донатора да улажу у наш развој. Остварили смо циљ да грађани Палилуле буду укључени у све активности општине, али и да сазнамо које су њихове потребе и проблеми. Захваљујући предлозима Савета грађана у наш Програм изградње унете су бројне допуне, тако да је више инфраструктурних проблема успешно решено овом сарадњом. Надам се да су становници Општине задовољни радом наше Управе, Реорганизовали смо нашу инспекцијску службу у циљу ефикаснијег решавања захтева грађана и бољих резултата на терену. Највећи успех у области социјалне заштите очекујемо остваривањем општинског пројекта „Јачање општинских капацитета за унапређење квалитета живота социјално рањивих група“ из програм EXCHANGE 3. Ускоро нас очекује „велико спремање“ и уређење спомен комплекса „Бубањ“ уз подршку Европске уније.

Брошура „Моја Палилула“, бесплатно је подељена свим домаћинствима, организацијама и установама на териоторији општине а прву промоцију је имала почетком месеца на манифестацији „Палилулско вече“.